Mw. Jolanda Heerschop-Jongbloed

Zelfstandig mondhygiënist
controle Ik ben een op HBO-niveau opgeleide paramedicus, werkzaam binnen de mondzorg. Het beroep van mondhygiënist is geregeld in de Wet op de beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet Big). De titel mondhygiënist is een bij wet beschermde titel en mag alleen gevoerd worden door diegene die in het bezit zijn van het diploma mondhygiënist.

Waarom de mondhygienist?

Een gezond gebit is meer dan "geen gaatjes". Een leven lang een gezonde, schone mond is voor veel mensen een moeilijk streven. Door goed te poetsen en tussen de tanden en kiezen te reinigen, kunt u uw mondgezondheid zelf positief beïnvloeden. Maar de mondhygiënist, als specialist op het gebied van preventieve mondzorg, kan een extra belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van uw mondgezondheid. De mondhygiënist behandelt mond- en tandvlees-problemen en helpt nieuwe problemen te voorkomen. Het is in ieder geval belangrijk naar de mondhygiënist te gaan wanneer u last heeft controle van:
• Pijnlijk en/of bloedend tandvlees
• Rood en gezwollen tandvlees
• Losstaande of verplaatsende tanden
• Terugtrekkend tandvlees
• Vieze smaak in de mond en/of slechte adem
• Mondproblemen

Wat doet de mondhygiënist?

Wat de mondhygiënist precies doet en hoeveel tijd het kost hangt natuurlijk af van de aard en de ernst van het probleem. U maakt eerst kennis met de mondhygiënist en u krijgt voorlichting. Ik stel u enkele korte vragen over uw gebit, uw tandvlees, uw gezondheid in het algemeen en andere zaken die belangrijk zijn voor de mondhygiëne. Bijvoorbeeld uw dagelijkse bezigheden en uw eetpatroon. Ook een eventuele zwangerschap is van belang, omdat u dan extra gevoelig kunt zijn voor tandvleesproblemen. Daarna doe ik een mondonderzoek.

De Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM). De beroepsorganisatie voor mondhygiënisten in Nederland. Zij hebben meer dan 2.300 leden en 45 jaar ervaring als belangenbehartiger voor mondhygienisten en nemen een niet meer weg te denken positie in binnen de mondzorg.

De NVM staat borg voor professionele preventieve mondzorg. Dit doet zij door de belangen van mondhygiënisten zo goed mogelijk te behartigen. De NVM zet zich in voor een stevige positie van de beroepsgroep. Met kwaliteit als onderscheidend element. Vanaf de HBO opleiding tot aan het pensioen. Waarom? Omdat iedereen recht heeft op een leven lang een gezonde, schone mond!

Kwaliteits Register Mondhygiënisten

Ik sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Mondhygienisten (KRM). Dit is het toonaangevende openbare register voor de professionele mondhygiënist in Nederland. Het KRM kenmerkt zich door hoge kwaliteitseisen namens de eigen beroepsgroep.

Dit om u te verzekeren van een ‘echte’ (gekwalificeerde) mondhygiënist. Een professional met de nodige kennis, ervaring en kunde, die bovendien investeert in kwaliteit door het volgen van bij- en nascholing. Want het KRM stimuleert “een leven lang leren” met hoge eisen op het gebied van bij- en nascholing. Omdat ook de HBO-opgeleide mondhygiënist in de praktijk nooit uitgeleerd is.

Contactinfomatie

Hier vindt u de contactinformatie van praktijk voor Mondhygiëne Jolanda Heerschop

Praktijk voor Mondhygiëne

Mondhygiëniste:
Jolanda Heerschop-Jongbloed
Meteorensingel 21
1033 CB Amsterdam

Tel: 020-6311485
GSM: 06-502.658.33
Email: info@mondhygienistejolandaheerschop.nl
Website: Medisch Centrum Tuindorp

Overige vragen

Als u naar aanleiding van de website nog vragen heeft kunt u contact met mij opnemen.


Let op! Afspraken kunnen 24 uur van te voren alleen telefonisch worden afgezegd, anders worden de kosten in rekening gebracht.

© 2015 Jolanda Heerschop . Meteorensingel 21 . tel: 020-6311485 . Email: info@mondhygienistejolandaheerschop.nl